image
 |  0 16 Червня 2018 | 14:12

Кафедра АКІТ Луцького НТУ відзначила 20-річний ювілей

16 червня кафедра автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій технологічного факультету Луцького національного технічного університету відзначила 20-ту річницю заснування.


Про це 16 червня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у інформаційному відділі ЛНТУ.

Нагадаємо, 11 червня 1998 року ректором Віктором Божидарніком було підписано наказ про розподіл випускаючої кафедри «Технології та автоматизації виробництва» на кафедри «Автоматизованого управління виробничими процесами» - АУВП та «Сучасних технологій в машинобудуванні». У грудні 2016 року згідно наказу по Луцькому НТУ назву було змінено на «Автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій» - АКІТ.



Доброго дня всім, кого сьогодні маємо честь приймати у стінах Луцького НТУ. Раді бачити наших друзів, випускників, гостей, - розпочала урочистість модератор дійства, завідувач кафедри АКІТ Лариса Гуменюк.



Потому до слова запросили ректора ЗВО, професора Петра Савчука.



Вітаю у цій святковій залі усіх присутніх колег, працівників, журналістів та гостей. Сьогодні велике свято, адже 20-річний ювілей – це дійсно серйозний вік та історія. АКІТ – серед провідних та передових кафедр нашого університету, саме тут випускають фахівців та професіоналів своєї справи. До слова, 2/3 працівників інформаційно-обчислювального відділу Луцького НТУ – випускники кафедри АКІТ. Також багато стейкхолдерів нашого ЗВО – знову ж таки випускники АКІТ. Тож, ми можемо констатувати, що це не другорядна кафедра, а одна з найбільш потужних та стратегічно важливих. Вітаю усіх присутніх зі святом! Бажаю, аби відгуки наших випускників були гідною оцінкою вашої роботи, - зазначив Петро Петрович та вручив грамоти викладачам кафедри.



Опісля декан технологічного факультету Олег Заболотний наголосив, що у нього сьогодні приємна місія - привітання однієї з найкращих кафедр університету:



В АКІТ є просто неймовірна перспектива, вона має чудових та працьовитих людей. Бажаю вам відсвяткувати ще не один ювілей, численних досягнень та хороших студентів. Нехай все, що ви запланували, втілиться в життя. Також побажаю, аби такі заходи проводилися для наших випускників частіше.



Після вітальних слів Олег Васильович вручив подяки найбільш активним студентам.



Ми пишаємося нашими працівниками, викладачами! Адже саме вони зробили неоціненний внесок в розвиток і становлення АКІТ. Саме на їх плечах лежить відповідальність за виховання і навчання студентів. Любимо і пам’ятаємо всіх, хто долучився до нашої історії», - промовила Лариса Гуменюк та запросила до слова Віктора Рудь - людину, яка стояла біля витоків створення кафедри, та першого завідувача кафедри Володимира Лотиша.



Привітали освітян зі святом і танцювальні колективи «Радість», «Фортуна», «My jump dance school»та студент Костянтин Рябчун з музичним дарунком.


Також висловити вітальні слова прибули на свято: головний спеціаліст управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Оксана Малащук, доцент кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Вашкурак, доцент кафедри алгебри та математичного аналізу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Олександр Ханін, випускник кафедри, нині директор українсько-польського підприємства енергоелектроніки TWERD Олександр Гриб.


Окрім того, на електронну адресу кафедри надійшло безліч листів та відеопривітань. Ба більше, про свято освітян пригадали навіть студенти – іноземці: Ріад Шохра з Алжиру та нігерієць Обас Учукчева.


Насамкінець на сцену вийшли усі викладачі кафедри та зробили спільне фото.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити