image
 |  2 16 Червня 2018 | 11:39

Супрун закликала лікарів ділитись у соцмережах історіями вибору професії

17 червня, в Україні відзначатимуть День медичного працівника. В. о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун розповіла, чому і як вона стала лікарем, і закликала медичних працівників ділитися своїми історіями у соціальних мережах.


Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.
“Пам’ятаю довгий шлях, щоб прийняти #моєрішення стати лікарем-радіологом. Воно не прийшло, наче блискавка - зранку прокинулася та зрозуміла. Я довго йшла до цього вибору і він був усвідомленим. Медики знають, що навантаження під час навчання - неймовірне. Сон по 5-6 годин, під час іспитів - 2 години. Коли переходили в інтернатуру, то думали, що гірше вже бути не може, але стало ще гірше. Тоді ми могли не спати й 36 годин поспіль", - написала Супрун.

На думку в.о. міністра охорони здоров'я, найкраще в роботі медика - можливість допомогти комусь прожити здоровіше, довше, якісніше.
Читайте також: Ліцензії для лікарів замінять атестації.

"Проте важливо, щоб це рішення було прийнято виважено і відповідально. Не тому, що є родичі чи знайомі в медицині, не тому, що народився з якимись ефемерними “золотими руками”, не заради грошей чи визнання, а передусім хочеш допомагати, служити людям. Тільки тоді воно приносить користь", - наголосила Супрун.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити