image
 |  5 16 Червня 2018 | 11:55

У Любешівському коледжі, де обвалилася стіна, не працює котел

У Любешівському технічному коледжі, де майже рік тому обвалилась стіна, нині не працює твердопаливний котел.
Про це стало відомо у п'ятицю, 15 червня, під час робочого візиту голови Волинської ОДА Олександра Савченка до району, - інформує ВолиньPost.
Нагадаємо, у серпні 2017 року близько 19 години, обвалилась частина стіни чотириповерхового навчального приміщення Любешівського коледжу. Ймовірною причиною називають ремонтні роботи, які там проводились.



Через відкрите кримінальне провадження і досі не можуть розібрати розвалену стіну.
«На жаль, слідство вже йде рік, але нічого поки що не зроблено», - розповів виконувач обов’язків директора коледжу Анатолій Хомич.

Після обвалу студентів перевели на навчання у пристосовані приміщення гуртожитку. Орієнтована ціна відновлення - 10-12 мільйонів гривень. Однак лише нещодавно вдалося отримати 250 тисяч гривень на проектно-кошторисну документацію.
«Є ще дуже важливе питання. У нас вийшов із ладу один твердопаливний котел і на зиму це буде найболючішим питанням. Бо питання зі стіною до зими точно не вирішиться… Ми говорили з експертами, що можна укріпити металоконструкціями, там дуже великої суми не треба. Та хоча б це все розібрати, бо тут все псується. Ми не маємо права нічого чіпати, поки йде слідство», - зауважив Хомич.

Савченко ж попрохав директора коледжу підготувати пропозиції щодо котла.
«Надасть відповідні розрахунки, будемо думати, що робити. У будь-якому випадку, у Міністерство освіти я звернуся, щоб готували кошти, адже 8 чи 10 мільйонів на добудову вони повинні реально шукати», - резюмував очільник ОДА.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити