image
 |  0 17 Червня 2018 | 11:25

Кіберполіція накрила мережу фейкових криптообмінників

Кіберполіція викрила групу онлайн-шахраїв, які створили мережу фейкових веб-обмінників по конвертації криптовалюти.
Про це 17 червня 2018 року повідомляє сайт «Економічна правда» з посиланням на FinClub.
В кіберполіції відзначили, що організована злочинна група обплутала всесвітню веб-мережу фейками, за допомогою яких обманювала громадян, бажаючих провести операції з криптовалютою.
В рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України кіберполіцейські вийшли на підозрюваних: жителів міста Дніпра віком від 20 до 26 років.
Працівники кіберполіції зараз проводять дослідження всіх виявлених псевдо-сайтів для встановлення суми завданих збитків.
Злочинна група складалася з чотирьох осіб. Зловмисники, володіючи спеціальними знаннями і навичками в області програмування, створили власну CMS-систему управління контентом сайтів-обмінників. Створені веб-ресурси імітували легальну діяльність веб-обмінників з різноспрямованою конвертацією криптовалюти і отримували фіктивні позитивні рейтингові відгуки, - йдеться в повідомленні Нацполіції.

Постраждалі переводили гроші на електронні гаманці, зареєстровані на підроблені документи іноземних громадян. Після зарахування коштів зловмисники припиняли роботу веб-обмінника, потім відкривали новий шахрайський веб-ресурс.
Працівники кіберполіції провели санкціоновані обшуки за місцем проживання фігурантів.
Правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку, флеш-накопичувачі, банківські картки та мобільні телефони, які використовували шахраї.
Зараз трьом учасникам злочинної групи оголошено про підозру у вчиненні шести епізодів шахрайської діяльності.
Вилучену техніку направили на експертизу.
Нагадаємо, українець перевів мільйон гривень за біткоїн і не отримав криптовалюту.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити