image
 |  2 17 Червня 2018 | 15:41

«Математичне Євробачення» для дівчат відбудеться в Україні у квітні 2019 року

Про те, що Європейська математична олімпіада для дівчат відбудеться в квітні 2019 року, в Україні знали ще півтора року тому.
Про це 17 червня 2018 року повідомляє сайт «DT.UA».
«Математичне Євробачення» — так називають Європейську математичну олімпіаду для дівчат, яка в квітні 2019 року відбудеться в Україні. Наша країна вперше приймає у себе олімпіаду такого рівня. На неї з'їдуться команди з п'ятдесяти країн, і не тільки з Європи, але й США, Японії, Мексики, Бразилії, Саудівської Аравії та інших країн.
Про це у своїй статті для DT.UA пише Оксана Онищенко. За її словами, для гідного проведення олімпіади потрібні гроші. Проблема в тому, що вона запланована на 2019-й рік, а гроші потрібні вже тепер, в 2018-м. Адже заходи такого рівня не готуються за місяць-два.
Деякі речі потрібно робити вже зараз, і негайно. Як розповів Богдан Рубльов, керівник математичного олімпіадного руху в Україні, лідер команди України на Міжнародних олімпіадах, вже у вересні Україна повинна надіслати країнам-учасницям олімпіади детальну інформацію про те, де і в яких умовах вона буде проходити. А отже, до вересня потрібно вирішити купу організаційних питань, тісно взаємопов'язаних.
Вже у вересні команди країн-учасниць повинні надіслати заявки на участь, сформувати склади команд, спираючись на правила олімпіади. Оскільки поки кошти на олімпіаду не виділені, замовити готель або інші приміщення організатори не можуть. І якщо найближчим часом фінансове питання не буде вирішено, невідомо, що ми напишемо в запрошенні країнам-учасницям у вересні. Крім оренди приміщень, кошти потрібні на розсилку запрошень для учасників, керівників і координаторів олімпіади, оплату їх харчування, виготовлення медалей і сертифікатів, закупівлю подарунків, організацію екскурсій, канцелярію, оргтехніку, транспорт, — зазначає оглядач.

Хоча, про те, що Європейська математична олімпіада для дівчат відбудеться в квітні 2019 року, в Україні знали ще півтора року тому.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити