image
 |  2 17 Червня 2018 | 07:30

Поліція вже затримала в центрі Києва 56 осіб, постраждали п’ятеро копів

Відучора у центральній частині міста проводяться посилені заходи безпеки: за порядком стежать поліцейські та військовослужбовці Національної гвардії України.


Як повідомляє поліція Києва, правоохоронці вже затримали півсотні учасників сутичок і осіб, які чинили опір копам, інформує Укрінформ.

“Надійшла інформація, що біля готелю «Опера» відбувається сутичка між активістами та учасниками маршу. Правоохоронці затримали близько 20 осіб”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначили в поліції, приблизно о 6-й годині група із понад 150 осіб вийшла на перехрестя вулиці Володимирівська - бульвар Тараса Шевченка та перекрили дорогу на маршруті руху «Маршу рівності».
Із учасниками акції спілкувалися співробітники поліції діалогу, однак вони відмовилися звільнити прохід. У результаті, аби уникнути провокацій і можливих сутичок, правоохоронці відтіснили їх із дороги.
При цьому кількох чоловіків, які чинили опір та застосовували у бік правоохоронців газові балончики, затримали.

“На цей час до управлінь поліції доставляють 28 осіб, п‘ятьом правоохоронцям надають медичну допомогу”, - поінформували в прес-службі.

Відомості внесенні до ЄРДР за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу) та ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).
"На цей час до управлінь поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень загалом доставили 56 осіб", - уточнили в поліції.

Нагадаємо, о 9.00 у Києві розпочнеться Марш рівності.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити