image
 |  2 17 Червня 2018 | 05:31

В Києві поліція застосувала силу проти активістів, які перекрили дорогу «Маршу рівності», затримали 28 осіб (ФОТО, ВІДЕО)

Поліція застосувала силу проти представників націоналістичної організації С14 та активістів, які прийшли у центр Києва, щоб «висловити свій протест» проти проведення «Маршу рівності».
Про це 17 червня 2018 року повідомляє сайт «Українська правда».
Світлина від C14 news - резерв.Про це повідомляється на сторінці організації С14 в facebook.
Світлина від C14 news - резерв.Мирний санкціонований мітинг націоналістів та представників релігійних громад проти ЛГБТ-параду жорстко розігнали тактики Зозулі та необеркут, - заявили націоналісти.

Світлина від C14 news - резерв.Вони повідомили, що активісти прибули в центр міста, де має відбутися «Марш рівності», ще з вечора, а на ранок їх «оточили і почали бити палицями та заливати сльозогінним газом».
Світлина від C14 news - резерв.За повідомленням С14, затримано близько 20 осіб, багато травмовних.
Світлина від C14 news - резерв.З іншого боку, як повідомляють у поліції, правоохоронці застосували силу проти активістів, бо вони перегородили дорогу на маршруті руху «Маршу рівності».
Приблизно о 6-й годині група осіб, а це більше 150 осіб, вийшли на перехрестя вулиці Володимирівська-бульвар Тараса Шевченка та перекрили дорогу на маршруті руху «Маршу рівності», - йдеться у повідомленні.

Світлина від C14 news - резерв.У поліції заявляють, що із учасниками акції спілкувалися співробітники поліції діалогу, однак вони відмовилися звільнити прохід.
У результаті, аби уникнути провокацій і можливих сутичок, правоохоронці відтіснили їх із дороги. При цьому кількох чоловіків, які чинили опір та застосовували у бік правоохоронців газові балончики, затримали, - повідомили правоохоронці.

Світлина від C14 news - резерв.За даними поліції, затримано 28 осіб, постраждало 5 правоохоронців.
Світлина від C14 news - резерв.Як відомо, у неділю зранку в Києві відбудеться марш «КиївПрайд».
[embed]https://www.facebook.com/100016183684239/videos/263159730900148/[/embed]
У поліції Києва повідомляли, що з 18:00 16 червня до закінчення масових заходів 17 червня рух транспорту у центрі міста буде перекрито.
Пізно ввечері,  16 червня, поліція перекривала бульвар Тараса Шевченка біля готелю «Прем'єр Палац» і пропускала жителів тільки за паспортами, перевіряючи місце реєстрації. Вночі в Києві також закривали 5 станцій метро через анонімне повідомлення про замінування.
17 червня вранці станції метро «Театральна», «Площа Льва Толстого» та «Палац спорту» зачинені у зв’язку із масовими заходами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити