image
 |  4 18 Червня 2018 | 11:30

Призначення голови Любомльської РДА Устименка – спроба Президента взяти під контроль Волинську митницю

Призначення головою Любомльської РДА на Волині «варяга» з Київщини Олександра Устименка може свідчити про бажання президентської вертикалі влади взяти під свій тотальний контроль Волинську митницю.
Про це «ВолиньUА» стало відомо з поінформованих джерел.
Читати також: На Волині – новий голова РДА
Як інформують джерела, кандидатура Устименка Олександра Валентиновича на посаду голови Любомльської РДА підібрана не випадково.
По-перше, він не має міцних зв`язків із місцевими митниками, які би зв`язували йому руки, адже не є корінним волинянином (народився 14 вересня 1963 року в селі Ставище Попільнянського району Житомирської області; західніше від Житомирщини він ніколи раніше не працював).
По-друге, він пройшов добрий вишкіл у міліцейських органах. Після служби в армії (1981-1983 роки), з 1983 по 1995 рік, служив на посадах молодшого та середнього начальницького складу ГУМВС України в місті Києві. Він – випускник Української юридичної академії (місто Харків), яку закінчив у 1991 році, отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Правознавство» і здобув кваліфікацію «юрист».
По-третє, встиг освоїти юридично-кримінальну специфіку приватного підприємництва. З 1995 по 1997 роки працював заступник директора з цивільних та кримінальних справ приватного підприємства «Юридичне бюро Котіної» (місто Київ) та начальником служби безпеки ТОВ «Рест-компані» (місто Київ).
По-четверте, має чималий стаж роботи в податкових органах. Із 1997 по 2008 рік – служив на посадах середнього і старшого начальницького складу Управління податкової міліції ДПА у місті Києві, згодом – начальником управління персоналу ДПА у місті Києві.
У його біографії також – 2,5 року роботи начальником Переяслав-Хмельницької об’єднаної державної податкової інспекції Київської області Державної податкової служби (2011-2013 роки).
По-п`яте, знайомий із проблемами стандартизації та сертифікації, адже у 2011 році працював провідним фахівцем відділу кадрів державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (місто Київ).
По-шосте, він знайомий зі специфікою роботи як президентської вертикалі державної влади, так і парламентської роботи. У 2015-2016 роках працював помічником-консультантом народного депутата України Гудзенка Віталія Івановича (обраний по виборчому округу №92, Київська область, 27 листопада 2014 року, член депутатської фракції партії «БПП»).
У 2016-2017 роках – працював першим заступником голови Василівської РДА. У травні 2017 року призначений на посаду першого заступника голови Вишгородської РДА на Київщині.
Таким чином, по-сьоме, він особисто знайомий та перевірений у командній роботі з теперішнім головою Волинської ОДА Олександром Савченком, коли останній працював на відповідній посаді у Київській ОДА. Схоже, Савченко йому довіряє і може на нього покластися. Принаймні, настільки, наскільки Президент довіряє й покладається на самого Савченка.
Яке ж ключове завдання стоїть перед Олександром Устименком? Як поінформували «ВолиньUА» власні джерела, – узяти під тотальний контроль Волинську митницю, яка після підпорядкування митних органів Державній фіскальній службі України вийшла з-під прямого контролю президентської вертикалі влади.
Нагадаємо, що теперішній керівник Волинської митниці Кривіцький Віктор Броніславович – хоч і «вінницький варяг», але ставленик не президентської вертикалі, а людина, яку вважають ставлеником Прем`єр-міністра України Володимира Гройсмана.
Читати також: Шелігацький, покараний через контрабанду бурштину, став заступником начальника Волинської митниці
У теперішньому протистоянні Президента та Прем`єр-міністра України за ключові сфери впливу посада начальника Волинської митниці стає однією з найбільш значимих. І таке призначення Президента на Любомльщину однозначно може свідчити про бажання президентської вертикалі влади усунути від контролю над митницею людей, які перебувають під впливом Гройсмана.
Нагадаємо, що після об`єднання двох волинських митниць (Волинської та Ягодинської) офіс об’єднаної Волинської митниці знаходиться за адресою: 44350, вул. Призалізнична, 13, село Римачі, Любомльський район, Волинська область, Україна. Тобто, на території, безпосередньо підконтрольній новому ставленику президентської вертикалі влади на Любомльщині Олександру Устименку…
Читати також: Волинська прокуратура здійснила обшук на митному посту «Устилуг»
Останні скандальні події на Волинській митниці, під час яких тут уже спостерігалися резонансні затримання, вилучення, обшуки та інші елементи «маски-шоу», яскраво вказують, що наполегливі спроби власть імущих перерозподілити впливи на Волинську митницю набирають обертів…
Читати також: Контрабанда і зловживання: чим живе Волинська митниця?
Продовження буде?
Олекса ЛУКАШ
Читати також: Новопризначений голова Любомльської РДА задекларував квартиру в Києві і майже півмільйона готівки
Читати також: На Волині звільнили митника, який розповів про корупцію у структурі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити