image
 |  0 19 Червня 2018 | 05:44

Іваничівські поліцейські закликають не продавати алкоголь неповнолітнім

Іваничівське відділення поліції звертається до працівників торгівлі з проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби неповнолітнім особам.
Про це інформує «ВолиньUA».
«На теперішній час значної актуальності набула проблема пияцтва та тютюнопаління серед дітей.  У лютому 2010 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», яким внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме до статті 156, якою передбачено заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі яка не досягла 18 років.
Окремо інформуємо, що за порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами – тягне за собою накладання штрафу під 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - йдеться у зверненні.

Також, як повідомляє Іваничівське відділення поліції у Фейсбук  9 червня старшим інспектором сектору ювенальної превенції Іваничівського відділення поліції Анастасією Гушинець був виявлений факт продажу алкогольних напоїв неповнолітній особі віком 15 років в одному з магазинів Іваничівського району. Продавця магазину, яка порушила правила торгівлі даним видом товарів, притягнуто до адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 2 ст. 156 КУпАП (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами). Матеріали про адміністративне правопорушення направлено на розгляд в адмінкомісію, після чого будуть скеровані до ГУ ДФС у Волинській області.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громада на Іваничівщині отримала пожежний автомобіль

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити