image
 |  5 19 Червня 2018 | 16:03

Супрун хоче скасувати щорічні медогляди держслужбовців

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун пропонує скасувати щорічні медогляди для державних службовців.
"Відправили на підписання проект наказу, який скасовує щорічні профілактичні медогляди держслужбовців. За умови узгодження документа з Національним агентством України з питань державної служби та Державним управлінням справами, ми втратимо ще один бюрократичний бар'єр, - написала Уляна Супрун в Facebook. - Державні службовці зможуть вільно, як і всі інші, консультуватися щодо стану здоров'я у свого сімейного лікаря і проходити дійсно потрібні обстеження".

Проходити щорічні медогляди в лікарнях, до яких приписана їхня установа, держслужбовці зобов'язані від 2003 року .
"Хворий ти або здоровий - якщо працюєш на держслужбі - змушений раз на рік проходити всіх лікарів без розбору. Без права вибору медустанови і можливості відмовитися, - пише Супрун. - По-перше, специфіка роботи держслужбовця не потребує регулярного огляду здорових людей всіма можливими лікарями. По-друге, цей метод профілактики в принципі не визнають у розвинених країнах, де за станом здоров'я слідкує сімейний лікар, а профілактичні медогляди проводять за групами ризику. Регулярні огляди держслужбовців в Україні здебільшого перетворилися на обхід всіх лікарів з папірцем, аби отримати відмітку "для галочки", а не дійсно якісне обстеження".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун закликала лікарів ділитись у соцмережах історіями вибору професії.


Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити