image
 |  2 20 Червня 2018 | 16:47

Волинянку відзначили на ювілейній конференції «Польща-Білорусь-Україна»

Під час нагородження проектів та «творців» Програми транскордонної співпраці між Польщею, Білоруссю та Україною організатори відзначили волинянку Ольгу Шворак, котра свого часу успішно зреалізувала в Луцьку проект створення регіонального бізнес-інкубатора.
Як повідомив «ВолиньUA» присутній на конференції перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, на знак вдячності Ольга вручила організаторам розкішний волинський коровай.
За два дні роботи учасники ювілейної ХV щорічної конференції транскордонної співпраці між Польщею, Білоруссю та Україною здійснили огляд 15-річної співпраці.
Читайте також: Волиняни беруть участь у ХV ювілейній конференції транскордонної співпраці Польщі, Білорусі та України
Присутніх ознайомили з рядом успішних проектів у рамках транскордонної співпраці «Польща-Білорусь-Україна». Серед них зокрема:
«Підземне місто: розвиток та популяризація прикордонного туризму шляхом створення прикордонного туристичного маршруту підземними маршрутами Львова, Жешува, Любліна»;
«Створення туристичної та інформаційної інфраструктури у Львові»;
«Здоров'я - перше. Партнерство медичних університетів Польщі та України з метою поліпшення системи охорони здоров'я в польсько-українському прикордонні».
Відзначалося, що на початковому етапі реалізації програми (2004-2006 роки) від України в ній брали участь лише представники трьох регіонів - Волині, Львівщини та Закарпаття.
На другому етапі (2007-2013 роки) до її реалізації долучилися Рівненська, Тернопільська та Івано-Франківська області.
На третьому етапі (2014-2020 роки) відбулося поглиблення співпраці, а до реалізації спільних проектів долучилися представники ще декількох районів Польщі та Білорусі.
Водночас окремі області України, у т.ч. Волинська, на жаль, знизили інтенсивність співпраці через відсутність потужного лобі в євроструктурах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити