image
 |  0 21 Червня 2018 | 13:00

Екологічна катастрофа назріває: cміттєзвалища Волині переповнені (ВІДЕО)

Вже за півтора роки більшість сміттєвих полігонів Волині не зможуть приймати відходи. Чиновники з Волинської ОДА кажуть - Любешівський полігон вичерпався вже на сто відсотків і наступного року приймати сміття не зможе. Така ж ситуація на Ковельському сміттєзвалищі. У Луцьку - трохи краще: полігон вичерпав ресурси на 70 відсотків. Проте, вистачить його ненадовго. Максимум - декілька років.
Йдеться в сюжеті "12каналу".
https://www.youtube.com/watch?v=I8IDKvx43x8
Крім цього, є ще одна проблема. Лише у 60 відсотків населення області сміття забирають комунальники. Більшість сільських жителів змушені утилізувати його самотужки.
Читайте також: На порозі сміттєвого апокаліпсису
Чиновники пропонують збудувати в області п'ять нових сміттєпереробних центрів: у Луцьку, Нововолинську, Ковелі, Камені-Каширському та Шацьку. За їх розрахунками, центральним стане Луцьке - тут планують утилізувати 120 тисяч тонн сміття у рік. На реалізацію планів виділили чотири роки. Це будуть ті ж полігони, проте, побудовані за сучасними вимогами. Відходи вони прийматимуть лише відсортовані.
У скільки ж обійдеться впровадження цієї програми, поки що не кажуть. Відомо, що гроші братимуть із місцевих бюджетів на умові співфінансування, з обласного бюджету, а також залучатимуть соціально відповідальний бізнес.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити