image
 |  9 21 Червня 2018 | 13:40

Горохівські АТОшники не можуть отримали земельних ділянок, бо їх не віддає московська церква

У Перемильській сільській раді Горохівського району Волині склалася конфліктна ситуація з виділенням земельних ділянок для воїнів АТО, оскільки земельними ділянками, на які претендують АТОшники, фактично користується місцевий священик УПЦ (Московського патріархату), не маючи на це необхідних правовстановлюючих документів.
Про це заявив під час позачергової сесії Горохівської районної ради 19 червня 2018 року на позачерговій сесії Горохівської районної ради голова земельної комісії, свободівець Леонід Кравчук.
Як розповів у коментарі «ВолиньUA» Леонід Кравчук, конфлікт трапився навколо цілісного земельного масиву орієнтовною площею 2,3 гектара, яку мали передати у власність для учасників АТО. Але цю земельну ділянку ще у 2007 році, згідно з розпорядженням голови Горохівської РДА Леоніда Андрійчука, було надано для ведення ОСГ місцевим громадянам Бляхарчук М.М. і Бляхарчук Н.В., і ці особи ось уже 11 років використовують її без необхідних правовстановлюючих документів.
Цікаво, що громадяни, які користуються цією номінально вільною землею без необхідних документів і фактично втратили на неї право, – це місцевий священик УПЦ (Московського патріархату) Микола Бляхарчук та його матушка Надія Бляхарчук.
Зі слів Леоніда Кравчука, Перемильська сільська рада не докладає зусиль, аби цивілізовано розв`язати цю конфліктну ситуацію. Тому депутат запропонував внести до порядку денного районної сесії питання «Про облік земель державної власності та резервування земельних ділянок для учасників АТО на території Перемильської сільської ради». Утім, ця пропозиція провладною більшістю в районній раді не була підтримана, мовляв, комісія має ще раз усе з`ясувати…
Леонід Кравчук із цим не погоджується, адже, з його слів, вони давно уже все з`ясували і напрацювали конкретні пропозиції з врегулювання цього питання.
«Це питання – задавнене й наболіле. Ще декілька місяців тому робоча група з питань вирішення земельного спору, до якої я входжу, двічі виїжджала для розгляду звернення учасників бойових дій, жителів Перемильської сільської ради, щодо проведення інвентаризації земель, які зарезервовані за учасниками АТО. За результатами роботи робоча група вирішила рекомендувати Перемильській сільській раді при розгляді та погодженні заяв звернути увагу на раціональний розподіл земельних ділянок між учасниками АТО на одному масиві. Виходячи з цього, робоча група рекомендувала зарезервувати за учасниками АТО 2,3 гектара землі. Натомість вказаним громадянам, які не набули права на цю ділянку, запропоновували надати погодження на викопіювання землі в іншому місці», – пояснює Леонід Кравчук.

Утім, зі слів депутата районної ради, остання сесія Перемильської сільської ради, що відбулася 18 червня 2018 року, знову не спромоглася врегулювати цього питання, зігнорувавши пропозиції робочої групи.
«Воїнам АТО не було погоджено цю земельну ділянку, хоча, згідно з чинним законодавством, громадяни Бляхарчук М.М. і Бляхарчук Н.В. давно вже втратили право на її використання. Чому таке рішення прийняли депутати стосовно тих, хто щосекунди ризикував життям, поки вони тут комфортно жили? – можна лише здогадуватись», – каже депутат.

Читати також: На Тернопільщині священик УПЦ МП збирався знімати сюжет про «звірства бандерівців» (ВІДЕО)
Тим часом місцеві схильні шукати причину в тому, що священик УПЦ МП Микола Бляхарчук, який служить у селах Гумнище, Богунівка та Липа цієї ж сільради, перебуває у близьких родинних стосунках із головою Перемильської сільської ради Надією Маселко...
У ситуації, що склалася, як вважає Леонід Кравчук, проявити свою волю і сказати вагоме слово у розв’язанні цієї задавненої конфліктної ситуації в інтересах громади та учасників російсько-української війни мала би Горохівська районна рада. Однак, схоже, у провладної більшості в районній раді такої волі немає. То, може, хоч елементарна совість залишилася?
Читати також: Московський піп у Вінниці закликає пропагувати георгієвську стрічку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити