image
 |  4 21 Червня 2018 | 17:32

Латвія заборонила навчання російською мовою в приватних вузах

У четвер Сейм Латвії прийняв в остаточному читанні поправки до закону про вузи, які передбачають заборону на навчання російською мовою в приватних вузах і коледжах.
Про це 21 червня 2018 року повідомляє сайт «Європейська правда» з посиланням на «Delfi».
Міністерство освіти і науки країни пропонує дозволити вузам і коледжам, які реалізують програми навчання мовою, що не відповідає вимогам закону, продовжити їх реалізацію до закінчення терміну акредитації програм. Однак після 1 січня 2019 року прийом студентів на такі програми не буде дозволений.
Відповідно до чинного закону, іноземною мовою дозволяється здійснювати навчання за програмами, де це необхідно для досягнення цілей навчання (мовні і культурні програми).
Як пояснили агентству LETA в міністерстві, зміни, які регулюють вживання мов в приватних вузах, слідують за недавно затвердженими поправками до закону про освіту, які передбачають поступовий перехід на навчання тільки державною мовою в середній школі.
До тепер закон про вузи регулював використання мов тільки в державних вузах.
Навчання у вузах, як і раніше, можна буде проводити однією з мов ЄС. У державних вузах Латвії навчання мовами ЄС можливе лише в окремих випадках - для іноземних студентів і за програмами, передбаченими договорами про міжнародне співробітництво. При цьому іноземні студенти обов'язково вивчають латиську мову, якщо навчання триває довше шести місяців.
Приблизно третина студентів приватних вузів Латвії навчалися в минулому році російською мовою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити