image
 |  0 21 Червня 2018 | 12:02

Волинь та Львівщина створять спільний біосферний резерват імені Любомира Гузара

Чиновники Волині та Львіщини працюють над створенням національних природних парків «Надбужжя» імені Блаженнішого Любомира Гузара на території Сокальського району Львівської області та «Західне Побужжя» на території Іваничівського, Володимир-Волинського та Любомильського районів Волинської області.
Про це інформують у прес-службі Львівської ОДА.
Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації спільно з управлінням екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації  провели робочу нараду щодо створення об’єктів природно-заповідного фонду на території Львівської та Волинської областей. Участь у заході взяли  представники райдержадміністрацій, районних рад, об’єднаних територіальних громад, міських, селищних та сільських рад.
За підсумками наради погодили активізувати роботу щодо створення національних природних парків «Надбужжя» імені Блаженнішого Любомира Гузара на території Сокальського району Львівської області та «Західне Побужжя» на території Іваничівського, Володимир-Волинського та Любомильського районів Волинської області.
«Особливістю біосферних резерватів є те, що вони відносяться до природоохоронних територій міжнародного значення та оголошуються рішеннями ЮНЕСКО. Наукові дослідження, спостереження за станом навколишнього природного середовища та інша діяльність в біосферних резерватах здійснюються на міжнародному рівні», - зазначив начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Андрій Сенюк.
Також,  як поінформували в департаменті екології Львівської ОДА найближчим часом планують розпочати роботи зі створення біосферного резервату в басейні річки Західний Буг на території Львівської та Волинської областей, з метою збереження в природному стані найтиповіших природних комплексів біосфери, здійснення фонового екологічного моніторингу, вивчення навколишнього природного середовища, його змін під дією антропогенних факторів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У луцькому парку зацвіло дерево з субтропіків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити