image
 |  0 21 Червня 2018 | 20:44

Волинське лікарське товариство клопоче про надання окремого статусу

Правління Волинського крайового лікарського товариства вирішило звернутися до Всеукраїнського лікарського товариства з клопотанням про надання ВКЛТ статусу відокремленого структурного підрозділу у всеукраїнському лікарському товаристві.
Про це написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук голова лікарського товариства на Волині, депутат обласної ради Сергій Сівак.
Зі слів Сергія Сівака, таку пропозицію вніс на черговому засіданні правління ВКЛТ 19 червня 2018 року член правління Микола Тищук, і вона була схвалена.
На цьому ж засіданні, як написав Сергій Сівак, на обговорення був винесений проект Закону України «Про лікарське самоврядування», авторами якого є Ольга Богомолець та Олег Мусій.
«Саме лікар Олег Мусій та його прихильники, члени Всеукраїнського лікарського товариства, більше десятка років намагаються впровадити систему самоорганізації лікарів, котра уже давно ефективно діє на території Європи і Північної Америки. Однак, ще не встигла реєстраційна печатка висохнути на титульній сторінці документа, як представники провладної верхівки, подали на реєстрацію два фактично альтернативних один одному проекти законів. І якщо політичним гаслом нашого часу, було і залишається об’єднання країни, то варіант закону авторства Богомолець-Мусій, якнайбільше йому підходить. Адже в єдиній країні, єдина церква, єдина нація, і в тому числі єдина і згуртована лікарська спільнота...», - пише Сергій Сівак.


Читати також: Лише деякі лікарняні заклади Волині оприлюднили звіти про діяльність благодійних фондів, – Сергій Сівак

Читати також: Програму «Волинькард» продовжили до 2020 року, – Сергій Сівак

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити