image
 |  0 21 Червня 2018 | 15:48

ЗМІ знайшли доказ російського громадянства Труханова

У документах Panama Papers знайшли підтвердження того, що міський голова Одеси Геннадій Труханов має чи раніше мав російський паспорт.
Про це 21 червня 2018 року повідомляє сайт «Вголос».
 «Слідство.Інфо» розповідає, що копію закордонного паспорта Труханова знашли серед ідентифікаційних документів власників та директорів компанії Corderoy Asset Partners Ltd, яка вже фігурувала в історії про Труханова.

У документі вказано, що «МЗС Росії» 26 червня 2003 року видало Труханову закордонний паспорт терміном дії на 5 років. Фотографії на копії паспорта не видно, номер нечіткий.


Панамський архів опублікували у квітні 2016 року, Новою порцією паперів німецьке видання «Süddeutsche Zeitung» поділилося з колегами з International Consortium of Investigative Journalists та OCCRP.
Раніше Агенція фінансових розслідувань БВО відкрила справу щодо компаніїCorderoy Asset Partners Ltd. 29 квітня 2016 року Агенція відправила запит у Mossack Fonseca з проханням видати низку документів цієї компанії.
Адміністратори написали Андрію Троценку із проханням оновити інформацію про Corderoy Asset Partners Ltd. Троценко відповів, що компанія не веде діяльності з 2009 року.
Саме у листуванні між Троценком та острівними адміністраторами і з’явилися документи власників та директорів фірми, зокрема й паспорт одеського мера.
Виходить, що принаймні станом на 2003 рік Труханов був громадянином Російської Федерації.
Ще в квітні 2016 року завдяки витоку «Панамського архіву» журналісти знайшли зв’язок між одеським мером та кількома офшорними компаніями з Британських Віргінських Островів. Більшість із них були пов’язані із будівництвом у Одесі та Києві.
Для реєстрації компаній на БВО Труханов надавав адресу у російському місті Сергієв Посад, що поблизу Москви. Це могло означати, що він має російський паспорт, однак такого документа в Панамському витоку тоді не знайшлося.
Тоді Труханов опублікував документ із генконсульства Росії в Одесі, яке запевняло, що Труханов «не набував громадянства Російської Федерації… та громадянином РФ Російської Федерації не є».

Управління СБУ у Одеській області також заявило, що не знайшло доказів російського громадянства у Труханова.
Журналісти відправляли запит і телефонували Труханову по коментар з приводу нової знахідки, але відповіді не отримали.
При цьому репортери «Слідства.Інфо» та OCCRP знайшли у файлах Paradise Papers ще один зв’язок Труханова з РФ: його донька Катерина Труханова використовувала російську адресу для реєстрації власних офшорних компаній (Москва, Ломоносівський проспект 18, кв 550).
Згідно з офіційним російським реєстром нерухомості, володіє цією квартирою Марія Дмитрівна Труханова, мати одеського мера.

Оскільки Труханов живе з матір’ю, він мав би декларувати і її майно, але російська квартира у декларації мера не з’являлася, хоча пані Марія володіє нею з 2003 року.
НАБУ долучило інформацію про московську квартиру до матеріалів щодо Труханова, про що повідомило на запит юриста Інституту розвитку регіональної преси Олександра Волошина.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити