image
 |  2 22 Червня 2018 | 16:46

Каталонія розриває протокольні відносини з королівським двором Іспанії

Регіональний уряд Каталонії заявив, що розриває протокольні відносини з королівським двором Іспанії.
Про це 22 червня 2018 року повідомляє сайт «Укрінформ» з посиланням на видання «The New York Times».
Президент Каталонії Кім Торра сказав, що його регіональний уряд не буде запрошувати (представників - ред.) монархії на будь-яку офіційну подію, а також не посилатиме представників свого уряду на жодну королівську подію, оскільки король (Іспанії - ред.) Феліпе VI відмовляється обговорювати можливість виходу багатого північно-східного регіону зі складу Іспанії, - йдеться у повідомленні.

Торра та інші провідні каталонські політики вимагають від центрального уряду Іспанії поважати декларацію про незалежність Каталонії, представлену сепаратистами в жовтні. Король Іспанії і національний уряд у Мадриді виступили проти неї.
Планується, що 9 липня глава Каталонії зустрінеться з новим прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом.
Як відомо, добре розвинений північно-східний регіон країни - Каталонія - провів незаконний референдум про вихід зі складу Іспанії перед одностороннім оголошенням незалежності у жовтні минулого року. Проте фактично незалежності не було досягнуто. Іспанія, таким чином, переживає найгіршу політичну кризу за останні кілька десятиліть.
Читайте також: Каталонія оголосила незалежність. Україна – проти. Іспанія вводить пряме правління
Читайте також: Каталонія відмовилася підтвердити проголошення незалежності

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити