image
 |  0 23 Червня 2018 | 15:42

Іноземні інструктори підготували ще батальйон українських десантників (ФОТО)

У суботу, 23 червня, відбулась церемонія закриття навчального процесу одного з батальйонів 80-ї окремої десантно-штурмової бригади за програмою «Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» (JMTG-U).
Про це 23 червня 2018 року повідомляє сайт «Укрінформ».
Про це повідомляється на сторінці Командування ДШВ Збройних сил України у Facebook.
Урочиста церемонія закриття проходила в одному з містечок Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Зі словами привітання до військовослужбовців звернувся начальник Навчального центру підготовки підрозділів Міжнародного центру миротворчості та безпеки підполковник Павло Рожко, який зазначив, що підрозділ засвоїв навчальну програму на відмінно, - йдеться у повідомленні.

Начальник Об'єднаної багатонаціональної тренувальної групи з підготовки полковник ЗС США Деніс Діллі наголосив на тому, що іноземні інструктори були «вражені бажанням кожного військовослужбовця до знань».
Українські десантники - це еліта, яка показує свої спроможності не тільки під час виконання завдань за призначенням, але і під час навчання, - сказав він.

У свою чергу заступник командувача десантно-штурмових військ - начальник управління ракетних військ і артилерії командування ДШВ полковник Сергій Артамощенко додав, що «участь у даному курсі дала змогу опанувати знання щодо планування і проведення операцій у відповідності до стандартів НАТО».
Як повідомлялося, «Об'єднана багатонаціональна група з підготовки – Україна» (англ. - Joint Multinational Training Group - Ukraine) - це один з елементів практичної допомоги Збройним силам України від США та інших країн-партнерів. Діяльність групи полягає в підготовці підрозділів ЗСУ відповідно до стандартів та принципів НАТО.
Поетапне навчання здійснюється на ротаційній основі за безпосередньою участю підрозділів та інструкторів від збройних сил країн-партнерів у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ, що у Яворівському районі Львівської області.
До складу JMTG-U входять інструктори Збройних сил США, Канади, Польщі, Литви, Швеції, Великої Британії та Данії.
Тренування передбачають цілу низку необхідних для ведення сучасного бою елементів: тактичну й вогневу підготовки, протидію саморобним вибуховим пристроям, тактичну медицину тощо. Вишкіл кожного батальйону відбувається впродовж 55 днів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити