image
 |  9 23 Червня 2018 | 09:23

Книгу про Голодомор за спогадами українських бразильців презентували у штаті Парана

Книгу «Голодомор 1932-1933. Висвітлення в українсько-бразильській газеті «Праця», створену на основі спогадів бразильців українського походження, презентували у Прудентополісі (штат Парана).
Про це 23 червня 2018 року повідомляє сайт «Укрінформ».
Як інформує прес-служба посольства України в Бразилії, захід відбувся 14 червня в Муніципальній Раді міста.
Професор Андерсон Прадо підготував свою наукову працю на основі спогадів бразильців українського походження, які пережили трагедію Голодомору в Україні та матеріалів, оприлюднених в українській газеті, що видається в Бразилії з 1912 року, - повідомили у дипустанові.

Під час презентації посол України в Бразилії Ростислав Троненко у своєму виступі наголосив на важливості збереження болісної пам'яті, щоб більше ніколи і ніде у світі не повторювалися трагедії, такі як Голодомор, коли внаслідок проведеної радянським сталінським режимом цілеспрямованої політики було страчено понад 7 мільйонів українців.
У заході взяли участь керівництво Муніципальної Ради, представники української церкви та громади, студенти та викладачі Федерального Інституту штату Парана.
Нагадаємо, що 13 червня 2008 року Муніципальна Рада міста Прудентополіс визнала Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити