image
 |  0 23 Червня 2018 | 12:22

Бійців російсько-української війни в Луцьку консультують у «Клубі учасників АТО та членів їх сімей»

Під час чергового засідання «Клубу учасників АТО та членів їх сімей» у Луцькому міському центрі зайнятості учасників АТО ознайомили з особливостями державного пенсійного страхування та забезпечення осіб із інвалідністю.
Про це 23 червня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Луцькому міському центрі зайнятості.
Про умови призначення пенсій учасникам бойових дій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», грошове забезпечення особам по інвалідності, умови видачі та вимоги до довідок, які замовляються у військових частинах, - розповіла заступник начальника відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Луцького об'єднаного управління пенсійного фонду України Волинської області Оксана Дрозд.
В рамках роботи Клубу проводиться консультування для даної категорії громадян з різних питань, заходи за участі соціальних партнерів, тренінги щодо реабілітації та професійної адаптації на ринку праці.
Засідання «Клубу учасників АТО та членів їх сімей»
21 червня 2018 року проведено засідання Клубу учасників АТО для дев`яти безробітних.
Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Жанна Хаймик поінформувала учасників засідання про можливості професійного навчання за сприяння департаменту соціального захисту населення та служби зайнятості. Присутні дізналися, що для працевлаштування безробітних громадян центром зайнятості організовується проходження підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації. Професійне навчання здійснюється в навчальних закладах області та центрах професійно-технічної освіти ДСЗ. Учасників зацікавила можливість навчання на водія автотранспортних засобів категорії «С».
Засідання клубу відбулося у формі обговорення конкретних питань, які цікавили хлопців, та було запропоновано скористатись можливістю професійного навчання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити