image
 |  0 23 Червня 2018 | 13:42

Волиняни пом’янули загиблих під час розстрілу у Луцькій тюрмі 1941 року (ФОТО)

У Луцьку вшанували пам’ять загиблих жертв розстрілу російськими окупантами в’язнів Луцької тюрми 23-24 червня 1941 року.
Поминальні заходи відбулися сьогодні, 23 червня, - повідомляє власкор «ВолиньUA».
Лучани, аби вшанувати пам’ять загиблих в’язнів та жертв репресій, доєдналися до Скорботної ходи, що вирушила від Свято-Троїцького кафедрального собору до пам’ятного знаку «Жертвам політичних репресій» та місця розстрілу в’язнів під стінами колишньої Луцької тюрми.
На заході були присутні представники духовенства, політики та громадськість. Серед них зокрема: перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, заступник голови обласної ради Роман Карпюк, заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.
Декілька разів учасники зупинялися біля пам’ятних знаків, священики читали молитви та освячували пам’ятники, а всі охочі клали квіти.
«Ті, хто тут загинув, бажали просто бути щасливими на своїй землі. І я бажаю, щоб сьогодні ми думали над тим, наскільки виправдовуємо їх очікування. Наскільки ми досягнули того, заради чого вони постраждали: свободи, правди, права бути господарем на своїй землі і називати її Батьківщиною», – звернувся до присутніх Митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП владика Михаїл.

Читати також: Корінь Другої світової війни – богоборство, – митрополит Луцький і Волинський Михаїл (ВІДЕО)
«Небо плаче, душі наші плачуть над їхніми душами. Тут не прості українці покояться. Це ті, хто не просто любив Україну, а хто готовий був боротись або боровся за неї з рідного роду окупантами. Тут - ті, хто міг поповнити лави Української Повстанської армії, і тоді б УПА – єдина збройна сила українців у Другій світовій війні – могла мати значне підсилення. Ми всі маємо бути готові до того, що визволення не прийде саме по собі. Тепер усі вже зрозуміли, що ворог там, на сході. А він не тільки там, ворог є тут і поруч. Бо лише соборна Українська Церква може стати найнадійнішим духовним фундаментом триєдності: Єдина нація – Єдина мова – Єдина церква», – наголосив у своєму виступі перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик.

Читати також: На Волині виявили пропагандистські футболки Путіна «з гуманітарки» у московській церкві (ФОТО)

Священики відслужили панахиду за загиблими жертвами розстрілу в’язнів Луцької тюрми, а всі присутні вшанували їх хвилиною мовчання.





 

























Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити