image
 |  4 25 Червня 2018 | 06:16

У Гройсмана хочуть «віджати» контрабандні потоки на Волинській митниці, – експерт-аналітик

СБУ, яка банкувала на незаконному перетині лінії розмежування, тепер посунули. А як компенсацію – віддали контрабандні потоки через справжній кордон, а це – ліс-кругляк, сигарети, бурштин та інше обсягом у декілька мільярдів.
Про це заявив у своєму дописі на Politik.ua експерт-аналітик Олександр Кочетков.
СБУ, яка банкувала на незаконному перетині лінії розмежування, тепер посунули. І головними по «внутрішній контрабанді» стали високі військові чини, про що вони давненько просили ПОП – мовляв, як кулі та снаряди – це армійським, а як бабло – то СБУшникам. Сума, між іншим, від одного до двох мільярдів тіньових доларів, – йдеться в дописі.

Зі слів Олександра Кочеткова, як компенсацію СБУ віддали контрабандні потоки через справжній кордон – весь цей ліс-кругляк, сигарети, бурштин та інше обсягом теж у декілька мільярдів.
Читати також: Контрабанда і зловживання: чим живе Волинська митниця?

Але спочатку їх треба віджати у тих, хто під дахом у прем’єр-міністра Володимира Гройсмана контролює потоки на митниці. А вони втрачати такий куш, звичайно ж, не планують.
І ось прем’єр вже заявляє про якусь рішучу боротьбу з контрабандою. Два роки мовчав, все було нормально, і раптом побачив дірку на кордоні! Насправді сенс в збереженні свого контролю і недопущення «чужаків», - додає Кочетков.

Читати також: Волинська прокуратура здійснила обшук на митному посту «Устилуг»

Як «ВолиньUA» уже повідомляла, саме спробами перерозподілити впливи на митні потоки між групами впливу президента Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана можна пояснити останні непрості й скандальні події на Волинській митниці.
Читати також: Призначення голови Любомльської РДА Устименка – спроба Президента взяти під контроль Волинську митницю
Тобто боротьба за митні потоки буде серйозною. І вона прямо вплине на позиціювання політичних сил, тобто на результат майбутніх виборів Президента України, - робить висновок Олександр Кочетков.

Читати також: Шелігацький, покараний через контрабанду бурштину, став заступником начальника Волинської митниці
 

Читати також: На Волині звільнили митника, який розповів про корупцію у структурі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити