image
 |  2 25 Червня 2018 | 04:45

В Україні - епідемія туберкульозу

Україна посідає друге місце в Європі за захворюваністю на туберкульоз (із розрахунку кількості хворих на 100 тисяч людей).
"Майже кожен четвертий випадок туберкульозу в Україні - це мультирезистентний туберкульоз. Тобто такий, що не піддається лікуванню дуже ефективними протитуберкульозними препаратами. За кількістю хворих із такою формою туберкульозу ми є одним зі світових лідерів", - написала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрунна сторінці у Facebook.

За її словами, в Україні за останні 5 років розроблені та протестовані різні моделі надання амбулаторної допомоги хворим на туберкульоз. Проте ще потрібно багато працювати, щоб ці моделі запрацювали повноцінно.
"Додаткові знання про хворобу - один з ефективних шляхів боротьби з нею", - переконана Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За чотири місяці в Україні померло 880 немовлят


Вона повідомила, що на платформі дистанційного навчання Центру громадського здоров'я відкрито новий навчальний онлайн-курс "Інфекційний контроль за туберкульозом для працівників первинної медико-санітарної допомоги".
Цей курс є частиною програми підвищення кваліфікації для працівників первинки, проте участь можуть узяти всі охочі.
Навчання триватиме до вересня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити