image
 |  0 26 Червня 2018 | 15:27

Назвали області, де продукти коштують найдешевше

В Україні найнижчі ціни на продукти зафіксували у Тернопільській, Запорізькій, Рівненській, Харківській та Дніпропетровській областях.
"У Тернопільській області найнижчі ціни на житній хліб, макаронні вироби, гречані та ячні крупи, вершкове масло. Так, хліб коштує 13,5 гривень за кілограм. Середня ціна по Україні — 16,1 гривні. У Запорізькій області продають найдешевший рис — 21,1 гривні за кілограм. Середній показник в Україні – 23,4 гривні. Крім того, у регіоні найдешевша капуста, буряк, морква. Ціни менші за середні по Україні близько на 3 гривні", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Жителі Рівненської області найдешевше купують сметану – 48,7 грн/кг. Середня ціна по Україні 52,7 грн. Також у середньому на 2-4 грн дешевше продають яйця та картоплю.
"На Харківщині куряче філе продають по 85,4 гривні за кілограм. По Україні — 89,9 гривні. Вершкове масло та соняшникову олію продають у середньому на 2 гривні дешевше. У Дніпропетровській області можна купити найдешевше пшеничне борошно та пшоно", - додає Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні більше не випускатимуть дрібних монет

Крім того, найдешевше молоко продають у Чернівецькій області — 18,7 грн/л. По Україні у середньому продукт коштує 22,1 грн. У Волинській області сало коштує 43,6 грн/кг. Середня ціна по країні — 68,8 грн.
За його словами, у Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській областях та у Києві немає жодної позиції продуктів з найнижчою ціною.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити