image
 |  0 26 Червня 2018 | 16:16

За тиждень волинські браконьєри наловили 34 кілограмів риби та 26 протоколів (ФОТО)

У період з 18 по 25 червня Волинським рибоохоронним патрулем було здійснено вісім рейдів по водоймах та ринках області.
Про це 26 червня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі.
В результаті проведених заходів викрито 26 порушень правил рибальства. З них вісім порушень є грубими за ч.4 ст.85 КУпАП. Також складено 13 протоколів за ч.3 ст.85 КУпАП (порушення правил рибальства), два протоколи за ч.1 ст.88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту та розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу) та один протокол за ст.85-1 КУпАП (збут, зберігання чи реклама заборонених знарядь лову).
Крім цього, складено один акт виявлення безгосподарського майна згідно якого вилучено шість сіток.
До суду передано 11 справ для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством.
Протягом цього часу на порушників накладено штрафів на суму майже 700 грн. Сума нарахованих збитків становить 4080 грн.
В ході проведених заходів інспектори вилучили 34 кг водних біоресурсів. З них 30 кг – на водоймах та чотири кг – за незаконне придбання чи збут. А також конфіскували 12 заборонених знарядь лову та затримали три транспортних засоби, - заявили в Управлінні Держрибагентства у Волинській області.

Так, 23 червня під час рейду Волинським рибоохоронним патрулем було зафіксовано факт браконьєрства. Двоє громадян здійснювали лов риби з гумового човна, використовуючи три сітки. В результаті порушники виловили 136 екземплярів карася сріблястого, завдавши збитків рибному господарству на суму 4 080 грн.
Подія сталася на території природно-заповідного фонду у ставку поблизу с. Хорів Локачинського району. На винних осіб складено адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП. Матеріали справи направлено в суд.
Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення на водоймах чи ринках - прохання терміново повідомляти за номером телефону «гарячої лінії» відомства: 067-360-78-40.
Довідкова інформація: розрахунок за незаконне добування карася сріблястого здійснювався відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. №541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд». Так, компенсація за один екземпляр карася становить 30 грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити