image
 |  4 27 Червня 2018 | 19:48

Московія може напасти на Україну через Волинське Полісся, - розвідка


Головне управління розвідки Міністерства оборони України розглядає можливість нападу Росії на Україну з території Білорусі, зокрема й через Волинське Полісся.
Таке припущення висловив представник відомства Вадим Скібіцький, - повідомляє "Вголос" із посиланням на Радіо Свобода.
За його словами, українська розвідка тримає на контролі всі заходи, які Росія проводить на території Білорусі.



Скібіцький зазначив, що протягом 2016-2017 років на території Білорусі відбулося багато заходів бойової підготовки російських підрозділів, зокрема, повітряно-десантних.



«Вивчалися аеродроми, вивчалася територія, були виходи до українського кордону. І ми вважаємо, що загроза з півночі існує», – заявив представник ГУР.

Як повідомлялося, в 2017 році на території Білорусі і частково в Росії відбулися військові навчання «Захід». За офіційними даними, у Білорусі вони охопили сім полігонів і дві місцевості, в них узяли участь 10 тисяч 200 військовослужбовців.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Російська агресія проти України»: у Чехії видали книгу авторства 16 вчених
Країни-сусіди Білорусі, серед них держави Балтії і Україна, непокоїлися, що Росія може використати навчання «Захід-2017» для агресивної розбудови своєї військової присутності в регіоні, на східному фланзі НАТО, і перетворити Білорусь на плацдарм для можливого наступу на Україну.
У Мінську і Москві заявляли про «оборонний» характер спільних російсько-білоруських навчань «Захід-2017» і запевняли, що після їхнього закінчення всі російські військовослужбовці, які брали в них участь, залишили територію Білорусі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери готують масований удар на День Конституції, або на День незалежності, – Кіберполіція України

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити