image
 |  0 27 Червня 2018 | 13:34

Як змінюється кількість мототранспорту на Волині? - МВС

«Сезонний фактор, плюс економність витрат на паливо і як результат - значна кількість мототранспорту на автомагістралях. Так, якщо в 2016–му році в сервісних центрах МВС Волині вперше зареєстрували 1068 мотоциклів, то наступного, 2017–го, – 1317, – резюмує Олександр Малашко, начальник Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області, та додає: – До речі, найактивніше відвідувачі звертаються до сервісного центру МВС Каменя-Каширського, в цій локації в поточному році вже зареєстрували 300 мотоциклів, для порівняння, в Луцькому сервісному центрі МВС за аналогічний проміжок часу – 169».
Про це «ВолиньUA» повідомила прес-служба МВС у Волинській області.


Також спостерігається зростання кількості проведених операцій з мопедами. У 2016–му році сервісні центри МВС Волинської області вперше зареєстрували 59 мопедів, а вже у 2017–му – в 7 разів більше – 430.
Разом з цим у сервісному центрі МВС розповіли про перелік необхідних документів, які обов’язково потрібно мати для керування мопедом або мотоциклом на дорогах України, та пояснили, як їх отримати.
Посвідчення водія відповідної категорії, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки – обов’язкові документи для керування мототранспортом.
Посвідчення водія можна отримати після проходження навчання в автошколі, де здійснюють підготовку категорій А; А1; В1 (обрати акредитовану автошколу можна за допомогою сайту) та після здачі теоретичного і практичного іспитів у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС (для підготовки до іспитів можна скористатись онлайн-тренажером  та ознайомитись з білетами теоретичного іспиту).


Категорії, які відповідають типам мототранспорту:
А1 - мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об'ємом до 50 куб.см або електродвигун потужністю до 4 кВт;
А - мотоцикли та інші двоколісні транспортні засоби, які мають двигун з робочим об'ємом 50 куб.см і більше або електродвигун потужністю 4 кВт і більше;
В1 - квадро- і трицикли, мотоцикли з боковим причепом, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) мототранспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кілограмів;
Підготовка водіїв категорій А1; А проводиться для осіб, які досягнули 16-річного віку, для категорії В1 - для осіб, які досягнули 18-річного віку.
У сервісному центрі МВС додають, якщо громадянин вже має посвідчення водія з категорією, яка дозволяє керувати легковим автомобілем, теоретичний іспит на знання ПДР для відкриття категорій А; А1; В1 складати не потрібно. Необхідно скласти лише практичний іспит з водіння мототранспортом.
Реєстрація транспортного засобу проводиться у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС, де видається свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки. (Перелік необхідних документів на сайті сервісних центрів МВС).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити