image
 |  2 29 Червня 2018 | 19:08

«Газпром» подав новий позов на розірвання контрактів поставки і транзиту газу в Україну

Глава правління російського газового монополіста «Газпром» Олексій Міллер заявив, що компанія подала новий позов на розірвання діючих контрактів на поставку і транзит газу в Україну, і почалося формування трибуналу Стокгольмського арбітражу.
Про це він сказав на прес-конференції, передає РБК-Україна.
Нагадаємо, раніше Стокгольмський арбітражний суд постановив стягнути з «Газпрому» 2,56 млрд доларів на користь Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».
За словами Міллера, це рішення було «асиметричним» і порушило «баланс в інтересах сторін». Він також згадав про постанову Апеляційного суду округу Свеа призупинити виконання рішення Стокгольмського арбітражу.
Міллер додав, що основною умовою подальших переговорів є відновлення балансу в інтересах сторін, в тому числі скасування рішення Стокгольмського арбітражу апеляційним судом і «конструктивні пропозиції з боку України».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зникнуть «маршрутки»
Відповідаючи на питання про подальшу взаємодію «Газпрому» і «Нафтогазу» в умовах збереження транзиту певного обсягу газу через територію України після 2019 року глава «Газпрому» підкреслив, що «Україна повинна надати аргументи економічної доцільності транзиту через свою територію». Читайте більше тут:

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити