image
 |  14 29 Червня 2018 | 13:05

Світ дикої природи: українець робить захопливі портрети тварин (ФОТО)

Зубний технік В'ячеслав Міщенко з міста Бердичів Житомирщини робить фантастичні фотографії дикої природи.
Один з його улюблених напрямків — макро-зйомка. Фото-художник показує життя комах, ящірок, метеликів і інших дрібних тварин в природі. Але найчастіше героями його світлин стають равлики. На них вони цілуються, вдихають аромат квітів, куштують полуниці.
"Фотографією займаюся з років восьми. Це у мене від батька. Він викладав у школі працю, малювання і креслення, а заодно був, так би мовити, позаштатним шкільним фотографом. Мав аналоговий фотоапарат, яким час від часу дозволяв користуватися. Показував, як проявляти плівку. Також тато дуже людив збирати гриби і завжди брав мене з собою. Я роздивлявся равликів, комах і мріяв, що колись їх фотографуватиму", - розповідає Gazeta.ua В'ячеслав Міщенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Волинь моя, краса моя», – в унікальних світлинах фотографа (ФОТО)


Щоб зробити фотографії, В'ячеслав Міщенко вивчає все про життя конкретної тварини: чим харчується, де водиться, коли з'являється в природі.
"Наприклад, знаходжу нірку ящірки. Спочатку спостерігаю, коли вона з неї виходить. Як далеко може відповзти. Можу поставити біля нірки гриба, щоб на нього залізла. Потім фотографую. Усі сюжети з фото уже існують в природі. Просто фотограф не завжди може їх зловити, - каже В'ячеслав Міщенко, - Живу на окраїні і щодня їду гуляти поза містом. Обов'язково беру фотоапарат. Це допомагає відірватися від роботи та думок. Рік за роком вивчаю природу та поведінку тварин. Якщо брати пташок, то спочатку фотографую шлюбний період, потім, як вони будують гніздо, висиджують яйця, як вилуплюються пташенята".
"Щоб близько підійти до птахів використовую скрадок — маскування із камуфляжної сітки, гілок тощо. Пташка може підпустити до себе корову чи коня, не боятися машини. Але від людини завжди втече. Тому одягаю маскувальний костюм. Або беру захисну сітку, кидаю на кущі поблизу гнізда і прикриваю гілками. Сам лізу всередину і роблю віконечко, через яке спостерігаю за птахами".








Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити