image
 |  0 30 Червня 2018 | 11:04

Московські попи мобілізують паству святими мощами

У місто Біла Церква Київської області в Спасо-Преображенський кафедральний собор прибудуть ікони і мощі десяти святих цілителів.
Про це 30 червня 2018 року повідомляє сайт «Знай. Ua».
Про це повідомляється на офіційному сайті Білоцерківської єпархії Української православної церкви.
Захід відбувся в п'ятницю, 29 червня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Відомо, що захід пройде в рамках Всеукраїнської Хресної ходи, а святині будуть знаходиться в Білоцерківській єпархії аж до 11 липня.
Крім інших, прибудуть мощі великомученика і цілителя Пантелеймона. Він зазнав мученицької смерті за Господа, а прославився своїми великими чудесами як за життя, так і після смерті.
Святий Пантелеймон вважається покровителем воїнів і лікарів. Пантелеймон, бажаючи, щоб батько його увірував і прийняв християнську віру, зцілив на його очах батька сліпця.
Все своє життя він присвятив лікуванню всіх стражденних і тих, хто звертався до нього і жадав зцілення. Він ходив у в'язниці та лікарні, де зцілював від ран і хвороб.
Над Пантелеймоном була страшна розправа. Його повісили на дереві, а плоть його рвали залізними кігтями, розтягували на колесі та палили вогнем. Однак святий залишався неушкодженим після катувань і продовжував проповідувати ім'я Христове.
Як повідомляв портал «Знай.Ua» щорічно 25 червня православна церква проводить святкування на честь знайдення мощей і другого прославлення благовірної великої княгині Анни Кашинскої. Свята благовірна княгиня Анна Кашинська, дочкою ростовського князя Дмитра Борисовича, в 1294 році стала дружиною святого благовірного великого князя Михайла Ярославича Тверського.
Після страдницькій смерті чоловіка Ганна пішла в Тверській Софійський монастир і прийняла постриг з ім'ям Єфросинія. На прохання свого сина кашинського князя Василя Михайловича вона перейшла на проживання в Кашинський Успенський монастир, де прийняла схиму з колишнім своїм ім'ям Анна.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити