image
 |  2 30 Червня 2018 | 16:53

Топ-5 книг для чарівного липня

Липень - пора відпусток і далеких мандрівок. Час насолоджуватися життям та відкривати незвідані куточки світу. Але хіба можна їхати в подорож без улюбленого супутника - книги? Наше видання підготувало для вас 5 цікавих та легких книг, з якими довга дорога стане ще грайливішою та привітною.

«Джейн Ейр»  Шарлотта Бронте



Роман «Джейн Ейр» посідає почесне 10 місце із 200 інших книг за версією BBC і  був екранізований 10 разів. На початку роману Джейн – маленька та беззахисна дівчинка, яка у 10 років стає сиротою. Це стає початком тернистого шляху головної героїні. Джейн переїздить на виховання до дядька, але й той згодом помирає. Так нею починає опікуватися тітка, діти якої жорстоко знущаються з Джейн. Хоч історія здається доволі типовою, але це не так, бо далі сюжет розгортається зовсім несподівано. Окрім цього роман вважається вікторіанським та готичним, отже містичні таємниці та загадки минулого гарантовані. Цей роман не лише про кохання Джейн Ейр та Едварда Рочестера, а й про становлення особистості, про мужність, силу волі та жагу до життя.

«Шантарам» Грегорі Девід Робертс



Історія, що приголомшує та шокує з першої до останньої сторінки. Грегорі Девід Робертс описав своє життя, сповнене пригод, перемог, злетів та падінь.
Після розлучення з дружиною автор захопився наркотиками. Пограбування, розбої і ось австралійський суд засуджує головного героя на 19 років позбавлення волі. Після двох років в’язниці суворого режиму йому вдається втекти до Індії, де й відбуваються основні події.

«Прилетіла ластівочка» Ірен Роздобудько



Історичний роман української сучасної письменниці Ірен Роздобудько вийшов друком у видавництві «Нова-друк». Авторка вважає головним героєм роману «Прилетіла ластівочка» прадавню колядку «Щедрик». Відомий український композитор Микола Леонтович надав їй нового звучання та зробив її популярною по всьому світу. Але це не історія успіху, це історія про трагічне вбивство та знищення радянською владою Миколи Леонтовича. Письменниця описує останні шість років його життя, боротьби та смерті.

"Тореадори з Васюківки" Всеволод Нестайко



"Тореадори з Васюківки" Всеволода Нестайка вже багато років захоплюють не лише дітей, а й їх батьків. Книгу було перекладено більш, ніж 20-ма мовами, і величезною популярністю вона користується в Україні. Пригодницька повість про двох хлопчиків - Яви Реня та Павлуши Криворотька, які хочуть прославитись на весь світ. Сюжет сповнений життєвих історій, гумору, дотепних жартів, бешкетництва. Книга вчить таких важливих речей, як дружба, готовність самопожертви, допомога нужденним людям. Видання, оновлене у 2004-му році, буде зрозумілим та цікавим сучасним школярам.

«Хижина» Вільям Пол Янг



Вільям Пол Янг написав розповідь для дітей, а ті, зачаровані історією, переконали її видати. Це сталося у 2007 році. Менш, ніж за 1 рік було продано понад 5 мільйонів примірників. А у 2017 відбулася прем’єра однойменного фільму.
Чотири роки тому під час сімейного відпочинку викрали дочку Мака. Пізніше в хижі знайшли сліди її вбивства. З таким горем змиритися важко, якщо взагалі можливо. І ось Мак одержує листа від Бога із запрошенням повернутися в ту саму хижу. Він вирушає до своїх найстрашніших спогадів і ця зустріч змінить життя Мака назавжди…
ТОП-5 книг для спекотного червня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити