image
 |  0 30 Червня 2018 | 14:24

На прикордонні з Волинню вилучили 122 кілограми «дизайнерського» наркотику

До Польщі потрапив небезпечний, так званий «дизайнерський» наркотик.
Про це 25 червня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Як повідомляє портал niezależna.pl, це - найбільш небезпечна психоактивна речовина в світі.
Досі ця речовина найбільш відомою була в США. Вона не одурманює, а відразу вбиває. На її слід поліція натрапила під час операції проти злочинної групи, що займається розповсюдженням наркотиків, психоактивних речовин і так званих дизайнерських (або конструкторських) наркотиків.
Розповсюдження дизайнерських наркотиків відбувалося передусім через Інтернет, з використанням кур’єрських фірм, які доставляють замовлені посилки, – повідомив речник Варшавської комендатури поліції Маріуш Мрозек.

У складі небезпечного дизайнерського наркотику є фентаніл, хімічна сполука, що використовується як протибольовий та анестезуючий засіб, який має безпосередній вплив на центральну нервову систему. Американські статистичні дані підтверджують, що він викликає дуже сильну залежність і є однією з найбільш смертоносних речовин у світі. Призводить до втрати свідомості та параноїдальних станів і, вкінці, смерті від удушення.
У результаті операції функціонери вилучили близько 122 кілограмів наркотиків і так званих дизайнерських наркотиків. Затримано вісьмох членів групи. Трьом з них прокурор поставив закиди. У випадку п’ятьох застосовано запобіжний захід у вигляді тимчасового утримання під вартою, а до трьох інших встановлено нагляд поліції та заборону виїзду з країни.
Речовини, які розповсюджувала злочинна група, замовило приблизно 15 тисяч осіб із Польщі та інших країн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити