|  0 30 Червня 2018 | 12:45

Від волинських лісгоспів вимагають демонтувати мисливські вежі в об’єктах ПЗФ

Київський еколого-культурний центр звернувся до депутатів Волинської обласної ради з вимогою демонтувати мисливські вежі в об’єктах ПЗФ.
Як стало відомо «ВолиньUA», про це йеться в листі Київського еколого-культурний центру, полювання в заказниках та інших об’єктах природно-заповідного фонду, створених для охорони природи, – особливо неприпустиме.
«Через прес полювання вони не можуть виконувати свою роль рефугіумов або «острівців порятунку» для диких тварин. У той час, як на інших незаповідних територіях широко здійснюється аматорське полювання, яке останнім часом набули масовий некерований техногенно- винищувальний характер, заказники саме повинні виконувати роль таких «острівців порятунку», де дикі тварини можуть урятуватися від переслідувань мисливцями , відпочивати , виводити й виховувати потомство. Тим більше, що мисливські угіддя в Україні займають близько 80% її території, а заказники – усього 2,3%», – йдеться в листі-зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Столяр продовжує «кришувати» Олександра Кватирка

Де ж сховатися звірам, якщо в цих заказниках теж іде полювання? – задаються питанням автори листа.
«Замість порятунку тварин, у заказниках побудована величезна кількість мисливських веж для облавного й індивідуального полювання, завдяки яким дикі тварини проціджуються під час облав як сіткою з маленьким вічком, не залишаючи кабанам і зайцям ніяких шансів на порятунок. У заказнику «Зубр» на Волині, створеного для охорони рідких зубрів, було більш 50 мисливських вишок для облавного полювання, у результаті чого страждали самі зубри від постійного стресу полювання», – додають автори листа.

Зрештою, вони вимагають від Волиньради розглянути на профільній комісії та прийняти на сесії рішення, яке би змушувало лісгоспи демонтувати мисливські вежі в об’єктах ПЗФ.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василю Столяру не вдалося зліквідувати «лісову» комісію Грицюка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити