image
 |  2 30 Червня 2018 | 20:12

Звільнили рожищенського суддю, який уник покарання за скоєну аварію

На Волині звільнили суддю Рожищенського районного суду Руслана Хитрика.
Про це 30 червня 2018 року повідомляє сайт «Волинь24».
Таке рішення 26 червня прийняла Вища Рада Правосуддя.
На сайті ВРП повідомляється, що Хитрика звільнили за загальними обставинами, а саме, у зв’язку з поданням заяви про відставку.
Нагадаємо, майже місяць тому Вища кваліфікаційна комісія суддів України проводила співбесіди з суддями місцевих та апеляційних судів. Суддя Рожищенського районного суду Руслан Хитрик завалив екзамен. Відповідно, його визнали таким, що не відповідає займаній посаді.
Руслан Хитрик відомий тим, що став винуватцем п’яного ДТП у селі Маяки Луцького району у серпні 2014 року. За інформацією очевидців, після ДТП водій авто, в якому також їхав депутат Волинської обласної ради, вибіг із машини і почав втікати, але люди його наздогнали й затримали до приїзду правоохоронців.
Вміст алкоголю в крові тоді підтвердили в наркодиспансері.
Прокуратура порушила кримінальне провадження щодо Руслана Хитрика, однак згодом справу перекваліфікували в адміністративне правопорушення.
Проте судді вдалося уникнути навіть адміністративної відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані і не сплачувати штрафу.
Пояснювали це тим, що згідно Закону України «Про судоустрій і статус суддів» Хитрик був недоторканим, а отже, протокол нібито був незаконним.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити