image
 |  0 1 Липня 2018 | 08:02

Луцьк прощається з хранителем підземель

Вчора, 30 червня, помер краєзнавець-аматор, натхненник та ентузіаст збереження Старого міста Олег Виноградов.
Про це 30 червня у соціальній мережі Facebook на сторінці «Актуальна Волинь» написала Ольга Мельничук-Адамчук.
Людина, якій всі ми завдячуємо можливістю оглядати підземелля луцького костелу. Він віддав цьому підземеллю практично 40 років життя, називаючи себе «кротом» підземелля. Розбирав та розчищав його разом з однодумцями з клубу «Ентузіаст» ще з початку 80-х років минулого століття. Десятиліттями проводив у ньому свої чудернацькі екскурсії, в які старався втиснути все те, що знав про це місце. Захоплена людина «на своїй хвилі», яка з віком і з часом накривала його все більше. Хтось захоплювався, хтось, навпаки, ганив. Але факт залишиться фактом: якби не Олег Олексійович, хтозна, чи побачив би сьогодні хтось ці загадкові лабіринти. Це ім'я нарівні з іменами інших відомих лучан назавжди вписане в історію нашого міста.
Прошу помолитися за упокій душі новопреставленого Олега. Для тих, хто хотів би особисто попрощатись, прощання відбувається за домашньою адресою: пр-кт Волі, 62. Похорон відбудеться 1 липня о 14.30, – написала вона.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити