image
 |  7 1 Липня 2018 | 15:06

У селі Шклинь на Волині відзначили День села

Село Шклинь Горохівського району Волині цього недільного дня відзначило День села.
Про це сьогодні, 1 липня 2018 року, повідомив власкор «ВолиньUA».
Урочистості розпочалися з історичної довідки про село Шклинь, перша згадка про яке датується 1545 роком. Шклинський сільський голова, свободівець Володимир Солтис подякував односельчанам, усій громаді за натхненну працю, яка сформувала добрий імідж та славу села Шклинь, адже воно здавна славиться своїми трудівниками.
З вітальним словом виступив присутній на урочистостях перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик. Він зокрема відзначив, що сільська громада Шклиня має постійну підтримку з області, оскільки так працює свободівська команда.
Принцип роботи нашої команди, наших фракцій як в обласній, так і в районній радах - залучати кошти безпосередньо на місця, в ті громади, які очолюють наші побратими. Саме тому ми завжди підтримували і будемо підтримувати ініціативи та добрі справи Володимира Солтиса і вашої громади, - наголосив Олександр Пирожик.

По тому присутні вшанували хвилиною мовчання всіх Героїв,  загиблих за волю та незалежність України. Вони й сьогодні продовжують гинути, захищаючи Україну від московських окупантів.
Особливу вдячність представники Шклинської сільської ради висловили бійцям новітньої російсько-української війни, яких зі Шклиня - 16, із них троє - воюють досі.
Серед учасників АТО зі Шклиня - діючий депутат  Горохівської районної ради, член фракції ВО «Свобода» Олексій Тимчишин.
Родзинкою свята стало вітання багатодітних матерів та «причащання» старожилів селища, яких тут чимало. Так, зокрема Михайло та Ніна Роти прожили у шлюбі понад 60 років. А під час цьогорічного Дня села під вигуки «Гірко!» знову освідчились один одному просто на святковій сцені.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити