image
 |  0 2 Липня 2018 | 07:16

У США влаштували випробування гравітаційної ядерної бомби

Перші завершені комплекти бомб планують представити в 2020 році.
Про це 02 липня 2018 року повідомляє сайт «112.ua».
Військово-повітряні сили (ВПС) США спільно з Національним управлінням ядерної безпеки (NNSA) на початку цього місяця провели випробування ядерної гравітаційної бомби B61-12. Про це повідомляє Military.com.
За словами офіційних осіб, 9 червня на тестовому полігоні Tonopah в штаті Невада були проведені два льотних випробування неядерної системи B61-12, - йдеться в повідомленні.

Генерал Майкл Луттон також повідомив, що ці кваліфікаційні льотні випробування демонструють, що дизайн B61-12 відповідає системним вимогам і демонструє прогрес програми B61-12 згідно з вимогами національної безпеки.
Випробування є частиною серії спільних випробувань, з метою продемонструвати як здатність літака доставляти боєприпаси, так і неядерні функції даного озброєння, - йдеться в повідомленні.

Також цю ж бомбу успішно випробували в травні. Всього було проведено 26 інженерних, дослідно-конструкторських і керованих льотних випробувань.
Раніше Президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про створення Космічних сил - окремого виду військ у Збройних силах США.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити