image
 |  0 2 Липня 2018 | 15:15

Українці зможуть скаржитися на лікарні за гарячою лінією

Із вересня в Національній службі здоров'я України запрацює "гаряча лінія", за якою українці зможуть повідомити про неякісну меддопомогу на первинній ланці або про вимогу грошей за безоплатні послуги.
Про це на брифінгу, присвяченому медичній реформі на первинній ланці, сказав голова НСЗУ Олег Петренко, передає "Укрінформ".
Зараз опрацьовується питання зворотного зв'язку щодо оцінки якості послуги. Воно буде реалізовуватися поступово. Так, перша частина - з вересня у вигляді "гарячої лінії" НСЗУ, де кожен споживач послуг зможе залишити інформацію про неналежне обслуговування, відмову в отриманні послуги чи вимагання грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші за пацієнтом: в Україні розпочали фінансування первинної ланки


"Зараз розробляється спеціальний механізм, і НСЗУ буде це перевіряти", - сказав Петренко. Він додав, що неякісна медична допомога або відмова в ній можуть призвести до розірвання договору між Нацслужбою здоров'я та медзакладом.

Петренко також розповів, що НСЗУ разом з МОЗ буде змінювати систему оцінки якості надання медичної допомоги - у цьому процесі будуть брати участь зокрема і професійні асоціації.
У разі великої кількості скарг щодо одного медзакладу у НСЗУ буде привід для перевірки як документації медичного закладу, так й ініціювання роботи медико-експертної комісії МОЗ, якщо виявлені порушення стосуються саме медичної допомоги.
На сайті Національної служби здоров'я публікуватимуть історію звернень громадян і відповідну реакцію на них Національної служби здоров'я.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити