image
 |  2 2 Липня 2018 | 17:41

Звільнити Сенцова: українська діаспора розпочинає глобальний флешмоб

Україна та світова українська діаспора 7 липня проведуть глобальний флешмоб на підтримку режисера Олега Сенцова.
Про це 02 липня 2018 року повідомляє сайт «Укрінформ».
Про це «Укрінформу» повідомили в Ukrainian ID, оргкомітет якого закликає усіх українців, незалежно від місця їхнього проживання, вийти на мітинги на підтримку Олега на головні площі своїх міст, а також перед дипломатичними представництвами Росії та США.
Глобальний флешбмоб #FreeSentsov стартує у Каневі з Тарасової гори 7 липня о 19:00 за київським часом. Планується, що до нього долучиться усе світове українство, - ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що Олег Сенцов став першим лауреатом премії Ukrainian ID Award, заснованої Міжнародним економічно-гуманітарним форумом Ukrainian ID.
Премію українському режисеру присуджено за незламну силу у боротьбі за ідеали свободи. Про присудження нагороди Олегу Сенцову планувалося оголосити 7 липня в Каневі, під час урочистої церемонії форуму Ukrainian ID. Але, як повідомила президент форуму Наталія Заболотна, нинішні обставини утримання режисера, який з 14 травня продовжує голодування у російській в'язниці, вимагають термінових дій для того, аби здійснити звільнення Сенцова, - наголошують організатори.
Олег Сенцов - український кінорежисер, сценарист, письменник. Був активним учасником Євромайдану та громадянського спротиву окупації Криму Росією. У травні 2014 року Сенцов був викрадений працівниками ФСБ у Сімферополі та заарештований за звинуваченням у підготовці терористичного акту. У 2015 році російський суд визнав його винним і засудив до 20 років колонії суворого режиму. Численні міжнародні організації та громадські діячи визнали ув'язнення Олега Сенцова політичним и вимагали від російської влади звільнити його.
14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити з російських в'язниць громадян України, які були викрадені та засуджені за політичними мотивами.
Міжнародний економічно-гуманітарний форум Ukrainian ID - діалогова платформа, створена Фондом гуманітарного розвитку України у 2018 році. Форум вперше пройде 7 липня в Каневі, де надалі проходитиме щорічно. Тема Форуму «План на завтра» - створення дорожньої карти дій для України та світу в умовах новітньої економіки та на фундаменті принципів гуманітарної безпеки.
Ознайомитися зі списком учасників та розкладом панелей Форуму, стати учасником Ukrainian ID можна, зареєструвавшись на офіційному сайті www.ukr-id.com.
Ukrainian ID Awards - щорічна премія, яка присуджуватиметься за видатні досягнення і ефективні практики в ім'я процвітання та гуманізації людства. Лауреатами премії можуть стати громадяни будь-якої країни та професійної сфери, а також організації (крім політичних), що своєю діяльністю зробили значний внесок у відповідальний розвиток світу. Автор статуетки нагороди Ukrainian ID Awards молодий харківський скульптор Сергій Шауліс.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити