image
 |  0 3 Липня 2018 | 09:28

Чому Україна купує російські товари?

У січні-квітні 2018 року імпорт товарів із Росії в Україну збільшився на 31%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.
"Український бізнес так і не знаходить можливості перебудувати себе і перебудуватися на нові, конкурентні ринки. Набагато простіше вести бізнес у звичному режимі, не турбуючись про конкуренцію. Лише дбаючи про цінові параметри, які досить легко можна відпрацювати в тіньових схемах. А їх протягом десятиліть відпрацьовували на території колишнього Радянського Союзу. Я думаю, що такий фактор має основне значення", - говорить директор економічних програм Центра Разумкова Василь Юрчишин, - пише "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, скільки мирних жителів Сирії вбили атаки сил режиму Асада, якого підтримує Росія

Він додав, що за 4 роки війни Україна могла б налагодити як виробництво, так й інші торговельні шляхи.
"Росія пропонує для України привабливі ціни, які не дозволяють відмовитися від імпорту. У фінансовому плані така ситуація цілком виправдана. Однак ми завжди можемо знайти інші ринки, тому що умови диктує покупець. Так, на відміну від експорту, імпорт завжди можна замінити. Головне - щоб було, за що купувати", - каже Олексій Дорошенко, директор асоціації постачальників торговельних мереж.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити