image
 |  5 3 Липня 2018 | 11:09

Кватирко і Колісник проходять у кримінальному провадженні щодо незаконних порубок у волинських ПЗФ

Як стало відомо «ВолиньUA» з поінформованого джерела, Слідче управління ГУНП у Волинській області здійснює досудове розслідування кримінального провадження №12018030000000090, за підозрою начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка.
Йому інкримінують вчинення злочину, передбаченого статтею 246 КК України («Злочини проти довкілля. Незаконна порубка лісу»).
Преамбула статті – незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, що заподіяла істотну шкоду, а також вчинення таких дій у заповідниках або на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або в інших особливо охоронюваних лісах.
Проте у справі, крім одіозного Кватирка, – ще двоє підозрюваних, один із яких – колишній директор ДП «Камінь-Каширське лісове господарство» та ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство», екс-депутат Волинської обласної ради Роман Колісник, син екс-начальника «Волиньлісу» Богдана Колісника.
Зважаючи на це, підозрюваним інкримінують частину 2 статті 246 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з причин спалаху короїда на Волині – «королівські» полювання, – екологи
За інформацією джерела, у розслідуванні розглядатиметься у т.ч. правомірність «протягування» через Волинську обласну раду періоду панування в ній Партії регіонів (2013 рік) одного з сесійних рішень, що стосувалося затвердження порядку встановлення лімітів на спеціальне використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення Волинської області.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від волинських лісгоспів вимагають демонтувати мисливські вежі в об’єктах ПЗФ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити