image
 |  2 3 Липня 2018 | 11:28

Рада посилила покарання для неплатників аліментів

Верховна Рада ухвалила законопроект, який підвищує відповідальність боржника за несплату аліментів.
Рішення підтримали 230 народних депутатів.
"За понад сім років, що я очолюю комітет, більш важкої дискусії я не пам'ятаю. Коли цей законопроект проходив комітет, були тати і мами. Була дуже серйозна дискусія, що парламент стає на чиюсь сторону. У ході цих перипетій нам вдалося переконати всіх зацікавлених осіб, що ми не стаємо ні на чию сторону, а захищаємо дітей, щоб вони не були заручниками непростих стосунків мами і тата... У цьому законопроекті нам вдалося досягти консенсусу по всіх контраверсійних питаннях", - сказав з трибуни перед голосуванням Андрій Іванчук, голова комітету з питань економічної політики.

Документ передбачає автоматичний арешт коштів боржника. Якщо аліменти затримують на кілька місяців, неплатнику призначають суспільні роботи. Якщо особа ухиляється від покарання, їй передбачається до 10 днів адмінарешту. У разі злісного ухилення покарання може бути до двох років ув'язнення.
За один рік штраф буде 20% від суми заборгованості, за два роки - 30%, за три і більше - 50%.
Законопроект передбачає, що батько, із яким дитина-інвалід або важко хвора дитина проживає за рішенням суду, може самостійно вирішувати питання про тимчасове виїзді дитини за межі України з метою його лікування, навчання, а також відпочинку при наявності заборгованості другого з батьків з сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за три місяці.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житловий фонд Волині збільшився на 2%, порівняно з минулим роком
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити