image
 |  7 3 Липня 2018 | 05:16

Справу про поновлення звільненого за хабар заступника мера Луцька розглядатиме родич його підлеглої

Справу щодо поновлення на посаді екс-заступника Луцького міського голови, екс-голови Луцької районної організації ВО "Батьківщина" Олександра Рачкова буде розглядати родич його колишньої підлеглої.
Про це повідомила для "Волинь24" Аліна БЕКЕРУК.
Так, раніше чиновник був начальником юридичного управління міськради. У той час підлеглою Олександра Рачкова була Валентина Лозовська - дружина адвоката Павла Лозовського, який є братом голови Волинського окружного адміністративного суду Олександра Лозовського.
Коли Олександр Рачков був начальником юридичного управління, Валентина Лозовська працювала у цьому ж управлінні головним спеціалістом, юристом відділу правового забезпечення діяльності виконавчих органів та правової експертизи.

Наразі ж Олесандр Рачков хоче поновитися на посаді заступника міського голови, довести протиправність рішення щодо його звільнення і навіть подав позов з цього приводу до суду.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рачков хоче поновитися на посаді в Луцькраді

Дата розгляду справи наразі не призначена. Проте її у суді розглядатиме саме Олександр Лозовський.
Нагадаємо, трьох посадовців міської ради, в тому числі заступника мера Олександра Рачкова спіймали на хабарі. Чиновники обіцяли узаконити та зареєструвати право власності на вже збудований індивідуальний житловий будинок у Луцьку за 17 тисяч доларів. Того дня вони отримали черговий транш - 7 тисяч доларів.
26 квітня, Олександр Рачков заявив, що йде у відставку та покидає політичну партію «Батьківщина».
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька влада відмовилася звільняти заступника мера, який засвітився у корупційному скандалі

А вже під час сесії міськради 30-го травня, 25 депутатів проголосували "за" звільнення Рачкова з посади заступника міського голови.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання про виключення Рачкова з складу виконкому зняли через непорозуміння між УКРОПом і «Батьківщиною»

До слова, після звільнення Олександру Рачкову дали премію у розмірі 120% від його посадового окладу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рачкову, який засвітився в корупційному скандалі, призначили премію у 120%

Окрім того, голова Волинсього окружного адміністративного суду Олександр Лозовський та його брат, адвокат Павло Лозовський також "засвітилися" у корупційному скандалі. Зокрема, їх спіймали під час одержання хабаря у сумі 3600 доларів. Тоді суд відпустив Павла Лозовського під особисте забов'язання.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівника Любомльського районного суду судитимуть за 1500 доларів хабаря

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити