image
 |  2 4 Липня 2018 | 14:39

Екс-нардепу вручили підозру про вбивство полковника Єрохіна, - Матіос

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що правоохоронцям вдалося розкрити замовника та організатора вбивства полковника УБОЗ Романа Єрохіна, яким виявився екс-нардеп Олександр Шепелєв.


Про це повідомив на брифінгу Головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє "Українська правда".
За словами Матіоса, вбивство Єрохіна було скоєно ще 12 років тому, 26 липня 2006 року, але замовника вдалося розкрити тільки зараз.
Він розповів, що виконавці вбивства вже давно отримали вироки, але знайти замовника багато років не вдавалося, тому для цього було виокремлене спеціальне кримінальне провадження і з березня 2018 року головна військова прокуратура вжила всіх заходів для встановлення замовника та організатора вбивства полковника Єрохіна.
За даними слідства, мотивом вбивства стала помста за професійну діяльність правоохоронця, а також з метою не допустити таку діяльність у подальшому.
"Встановлено,  що полковником Єрохіном спільно з групою підлеглих була виявлена робота конвертаційного центру на базі одного із комерційних банків Донецька, кінцевим бенефіціаром якого був один народний депутат на той час. І діяльність цього центру була припинена, троє осіб були притягнуті до кримінальної відповідальності, схема легалізації коштів була ліквідована", - розповів він.
"Подальша професійна доля полковника Єрохіна була спрямована на виявлення і припинення протиправної діяльності інших конвертаційних центрів, на території України, що абсолютно не влаштовувало діючого народного депутата, який і був організатором та замовником цього вбивства", - додав Матіос.

За його словами, нардеп вирішив помститися Єрохіну та вбити його, для чого найняв 5 осіб, більшість з яких були діючими або колишніми правоохоронцями, які за значну матеріальну винагороду погодилися вчинити вбивство.
Прокурор зазначив, що замовник злочину дав безпосереднім виконавцям вогнепальну зброю, виготовлену заводським способом одномоментно зі встановленням на заводі глушників на той момент дуже дефіцитних, кулеметовних прицілів, а також транспорт і кошти, необхідні для здійснення задуманого.
"Застосовуючи всі можливі засоби конспірації, замовник вбивства, народний депутат так побудував взаємовідносини між учасниками збройного угрупування, що вони не знали всієї групи і тільки кілька з них знали основного замовника, що на той момент йому дозволило уникнути покарання", - розповів він.

За словами Матіоса, для виконання замовлення 26 липня 2006 року у Києві  був викрадений полковник Єрохін, якого потім убили у салоні автомобіля, а його труп вивезли за межі міста  і закопали у лісі.
"У березні цього року працівники Нацполіції встановили, що вказаний народний депутат планував серію навмисних вбивств, пов'язаних з досягненням своїх меркантильних і корисливих інтересів", - заявив він.

Він додав, що нардеп замовив тій же групі осіб вбивство свого конкурента у банківському середовищі, громадянина Г.
"З цією метою він надав виконавцям вогнепальну зброю - 2 автомати Калашникова, 13 пістолетів Макарова, 2 пістолети ПБ та понад 500 боєприпасів до них", - розповів Матіос.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити