image
 |  2 4 Липня 2018 | 14:03

У корупціонерів конфіскували лише 9 тисяч гривень, запланованих на авіабезпеку

Замість 233 мільйонів гривень, які мали надійти в січні-травні зі спецфонду Держбюджету на авіаційну систему безпеки за рахунок коштів, конфіскованих у корупціонерів, МВС спромоглося забезпечити надходження лише 9 тисяч гривень.
Про це йдеться у відповіді Держказначейства на запит проекту "Марлін" щодо створення Єдиної авіаційної системи безпеки цивільного захисту, - повідомляє "Економічна Правда".
"Станом на 31.05.2018 МВС за рахунок конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного та пов’язаного з корупцією правопорушення, на зазначену бюджетну програму асигнування відкрито в сумі 9,1 тис гривень", - йдеться у листі казначейства.

При цьому до кінця року уряд запланував конфіскувати у корупціонерів для розвитку цивільної авіації 700 мільйонів гривень.
Згідно з бюджетними планами на кінець травня авіаційна система безпеки МВС мала бути профінансована на 233 мільйони гривень.
Як відомо уряд знайшов альтернативне джерело оплати  за авіаційну систему безпеки.
29 травня у Парижі між урядами України та Франції було підписано Угоду загальною вартістю 552 млн євро щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту.
За умовами Угоди, французька сторона в два етапи поставить в Україну спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18 вертольотів. З них, 21 гелікоптер – моделі Н225 – гвинтокрили, які мають вантажопідйомність більше 10 тонн.
Міністр Арсен Аваков зазначив, що в бюджеті МВС була закладена сума в один мільярд гривень на оновлення вертолітного парку, але французька сторона надала також вигідні фінансові умови, серед яких, кредит по міжурядовій угоді під 1% річних.
Раніше повідомлялося, що загалом у корупціонерів з початку року конфіскували 61 тисячу гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити