image
 |  2 4 Липня 2018 | 08:40

У Луцьку підвищили тариф на вивезення сміття, бо водії не хочуть працювати за 10 тисяч гривень

У Луцьку підвищили вартість послуг із вивезення сміття, які надає «Луцькспецкомунтранс», майже на 50%.
Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконкому міської ради.
За словами директора «Луцькспецкомунтрансу» Валерія Кузьмича, тариф не переглядали з 2008 року, а лише коригували, коли зростала заробітна плата і пальне.
Валерій Кузьмич розповів, що на підприємстві люди працюють з навколишніх сіл, бо мешканці міста не хочуть працювати за 10 тисяч гривень.
«У нас середній вік водіїв - понад 50 років. Ми возимо водіїв на відстані до 60 км. Люди масово їдуть у Польщу. Ми виживаємо лише за рахунок людей, які проживають у навколишніх селах. Тому ми маємо підняти зарплату, інакше не буде кому працювати. Зарплата у водія в Любліні - 4000 злотих», - заявив Валерій Кузьмич.

Відтак, із 1 серпня послуга зі збирання та перевезення побутових відходів із захороненням для людини, яка мешкає у одно- або багатоквартирному будинку коштуватиме 15,41 гривень замість 10,42 гривень; для лучан, які проживають у будинках із присадибною ділянкою – 18,38 гривень замість 12,31 гривень; для бюджетних установ – 72,49 гривень замість 15,33 гривень. Таким чином, тарифи виросли на майже 50%. Водночас, послуга із збирання і перевезення великогабаритних відходів  зросла у 6,4 раза – з 68 до 434 гривень.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нового ринку на Львівській не буде

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити