image
 |  2 5 Липня 2018 | 12:04

У Луцькому зоопарку розповіли, як «стають на лапки» тварини

У Луцькому зоопарку «стають на лапки» три лелеченя, один сич, три совеня, два боривітри.
Про це інформують на офіційній сторінці Фейсбук Луцького зоопарку.
Їх приносять часто і різних. У кожного – своя біда. Поранився, впав із гнізда, хижаки пошкодили.
«Та лише тим, хто поверхнево оцінює ситуацію, може здатися, що опікуватися цим птаством неважко. Бо догляд за малечею приблизно однаковий, вимагає і часу, і терпіння. Годівля – щодві-щотри години. Їжа – лише та, яку може споживати певний вид, ще й дуже подрібнена. Тож ріжеться м’ясце чи рибка, капається у дзьобик водичка. Перші тижні кожне пташа треба людині нагодувати, аж поки не навчиться самостійно споживати харч».
Читайте також: Лучан запрошують на відвідини до тигреня Тріши
«Та що там казати – навіть на жердинках сидіти їх вчать опікуни. Тож не раз чи два маляті треба звалитися, аж поки прийде розуміння, як за той патичок учепитися! Отак і працюємо – і рятуємо-вчимо, і самі вчимося: і догляду, і терпіння, і людяності.
Якщо є травми у знайд – то обов’язкове звернення до ветеринара і лікування. Іноді є потреба навіть в хірургічних втручанням, після яких – курси прийому медикаментів та реабілітація. А це, своєю чергою, кошти.
Читайте також: Тигреня Тріша може покинути Луцький зоопарк
Тож кожне таке врятоване життя для нас – диво», - інформують у Луцькому зоопарку.
«Вдячні тим, хто не лише звертається з проханням принести поранене чи знесилене пташа, а й потім провідує, приносять харчі та інші необхідні речі. А люди, які не позбуваються знайд, а лише консультуються щодо догляду і виходжують пташаток чи звірят удома, – таки супергерої! І лише разом, спільними зусиллями, можна змінити світ на краще».
Робіть добро разом із працівниками КП «Луцький зоопарк» – місця найкращого відпочинку на природі у межах міста.
 




Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити