image
 |  0 5 Липня 2018 | 13:08

Відкрили першу в Україні теплоелектростанцію, що працює на біомасі

В Кам’янці-Подільському Хмельницької області у середу, 4 липня, відкрили теплоелектростанцію, яка може працювати як на газі, так і на біомасі.
Про це пише ZAXID.NET  з посиланням на прес-службу Держенергоефективності.
Вартість проекту - майже 10 млн дол. Сумарна потужність електростанції – 45 мегават. Для виробництва як електроенергії, так і тепла на ній використовуватимуть, окрім газу, біомасу, зокрема, – солому, відходи кукурудзи і соняшника.
Як йдеться у повідомленні, станція безперебійно забезпечуватиме теплом і гарячою водою близько 22 тис. мешканців: 190 житлових будинків, 3 дитячих садки та 5 шкіл. Така ТЕС дозволить заощадити понад 8 млн кубометрів газу в рік.
«Крім цього, із цією станцією Кам’янець-Подільський стає першим, а також третім у Європі та п’ятим у світі містом, яке використовує сучасний метод виробництва тепла, що полягає у роботі турбіни з модулем ОRС (Organic Rankine Cycle – органічний цикл Ренкіна) потужністю 1,8 МВт. На станції також встановлено 2 твердопаливних котли загальною потужністю 15 МВт, два резервних газових котли потужністю 12 МВт, а також 3 когенераційні установки загальною потужністю 1,89 Мвт», – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити