image
 |  2 6 Липня 2018 | 16:11

Марку «Свободу Олегу Сенцову» урочисто погасили у Львові

У Львові відбулось урочисте спецпогашення марки «Свободу Олегу Сенцову».
Про це 06 липня 2018 року повідомляє кореспондент сайту «Укрінформ».
Хочу подякувати творцям цієї марки. Адже одна справа, коли ти вболіваєш і журишся вдома, інша справа, коли ти виходиш в публічний простір і пропагуєш ті речі, які об’єднують людей по всьому світу. Я переконаний, що така синергія і людська правда спричиниться до того, що ті люди, яких ми відстоюємо, будуть разом з нами в Україні, - зазначив під час урочистостей голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Автор ідеї львівський журналіст Олег Радик висловив сподівання, що сьогоднішня акція допоможе піднести моральний дух політв'язня. «Я дуже сумніваюсь, що цю марку побачить Путін, але я думаю, що її побачить хтось у світі. Не знаю, чи вона зможе допомогти Олегу, але хоча б зможе підняти його моральний дух. Не можна нічого не робити», - сказав він.
Дизайн марки створили за ілюстраціями Андрія Єрмоленка, який створив серію плакатів проти чемпіонату світу з футболу у Росії.
Як відомо, українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі.
14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів Кремля.
Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити